Poliklinika Medicor MM Čapljina

Radno vrijeme

Pon.-Pet.: 7:00 - 20:00
Sub.: 7:00 - 14:00

Lokacija

Ante Starčevića, Čapljina

Kontakt

036 843 154
036 843 153

Interna medicina

Home /

Interna medicina

Područje interne medicine usmjereno je na prepoznavanje, liječenje i prevenciju bolesti kod odraslih. Internisti imaju stručnost u liječenju širokog spektra stanja, uključujući kardiovaskularne, respiratorne, bubrežne, endokrine poremećaje, kao i zarazne bolesti.

Kako bi došli do dijagnoze, internisti koriste različite dijagnostičke metode, kao što su fizički pregledi, laboratorijske pretrage i slikovne studije. Mogućnosti liječenja obuhvaćaju farmaceutske intervencije, terapiju, promjene načina života, au nekim slučajevima i kirurške zahvate, prilagođene specifičnim potrebama svakog pacijenta.

Prevencija je od iznimne važnosti, s naglaskom na redovite preglede, usvajanje nutritivne prehrane, bavljenje tjelesnom aktivnošću te učinkovito upravljanje čimbenicima rizika poput hipertenzije ili dijabetesa. Suradnja s drugim medicinskim stručnjacima i kontinuirana edukacija vitalne su komponente u pružanju optimalne skrbi za pacijente.

Kardiologija

Kardiologija, specijalizirano područje medicine, usmjereno je na prevenciju, dijagnostiku i liječenje bolesti srca i krvnih žila.

Kardiolozi su vješti u liječenju različitih stanja kao što su koronarna bolest srca, srčane aritmije, srčane mane, mane, zatajenje srca i krvožilne bolesti. Koriste osnovne alate poput elektrokardiografije (EKG),  ultrazvuka srca i holte monitoringa za pomoć u točnoj dijagnozi, praćenju I liječenju ovih kardiovaskularnih poremećaja.

EKG, temeljna dijagnostička tehnika, pruža dragocijene uvide u električnu aktivnost srca, omogućujući prepoznavanje aritmija, oštećenja srčanog mišića I drugih poremećaja ritma.

Ultrazvuk srca, s druge strane nudi detaljne informacije o strukturi I funkciji srca, olakšavajući dijagnostiku bolesti srčanih zalistaka, zatajenja srca I drugih srodnih bolesti.

Na kraju, Holter monitoring omogućuje kontinuirano praćenje električne aktivnosti srca tijekom 24 ili 48 sati, što ga čini nezamjenjivim u otkrivanju sporadičnih aritmija I drugih poremećaja ritma.

Prevencija je ključna, a kardiolozi potiču zdravu prehranu, tjelesnu aktivnost, kontrolu čimbenika poput visokog krvnog tlaka I kolesterola te redovite kontrole. Suradnja s drugim medicinskim stručnjacima, poput nutricionista ili fizioterapeuta, važna je u pružanju sveobuhvatne skrbi za bolesnike s kardiovaskularnim bolestima, održavanje stručnosti I praćenjenajnovijih istraživanjai tehnologije ključni su za pružanje visokokvalitetne kardiološke skrbi.

Gastroenterologija

Gastroenterologija je grana Interne medicine koja se bavi dijagnostikom, liječenjem i prevencijom bolesti probavnog sustava.

Gastroenterolozi liječe različita stanja, uključujući poremećaje jednjaka, želuca, crijeva, jetre, bilijarnog trakta i gušterače. Dijagnoza se postavlja pomoću dijagnostičkih tehnika kao što su ultrazvučna dijagnostika, endoskopija te slikovne pretrage.

Liječenje može uključivati ​​promjene u prehrani, lijekove ili operaciju, ovisno o težini stanja. Prevencija, suradnja s drugim medicinskim stručnjacima i kontinuirani razvoj tehnologije ključni su za napredak u području gastroenterologije.

Naručite se

Naši specijalisti na području interne medicine

cropped-poliklinikamedicor-mm-thumb.png

Specijalist Interne medicine
Subspecijalist hematologije

Nositelj djelatnosti interne medicine

Vaše zdravlje na prvom mjestu. Višegodišnje iskustvo u zdravstvenoj djelatnosti od sada još dostupnije Vama.

Lokacija
Radno vrijeme

Pon. – Pet. 07:00 – 20:00

Sub. 07:00 – 14:00

Radno vrijeme